4 Ağustos 2012 Cumartesi

DEREOTLU PEYNİRLİ POĞAÇA

Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi



Malzemeler:

3 çay fincanı un
1 paket kuru maya
1 çay bardağı süt
120 gram margarin
2 tane yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1tatlı kaşığı toz şeker
ılık su
iç harcı için
1 kase lor peyniri
5 tane yeşil soğan
1 tutam dereotu

üzeri için çörekotu

Yapılışı:

Genişçe bir kaba unu, ortasını havuz şeklinde açarak koyalım ve iki yumurtadan birinin tamamını birinin de sarısını ayırıp sadece beyazını ve diğer hamur malzemelerimizi bu havuzun içine alıp yavaşça karıştırarak unu bu karışıma yedirmeye başlayalım. Hamurumuz toparlanmaya başlayınca bir süre güzelce yoğuralım ve 15-20 dakika dinlendirmek üzere üzerine temiz bir bez örterk kenara alalım

Hamur dinlenirken içini hazırlayabiliriz.

Derince bir kaba lor peynirini koyup, üzerine ince ince kıydığımız dereotu ve soğanı ekleyip güzelce harmanlayalım.

Dinlenen hamurumuzu iri ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp bu parçaları da elimizde yuvarlayalım ve sonra üzerine bastırarak daire haline getirelim, ortalarına harcımızdan bir parça koyup kenarlarınız bastırıp birbirine yapıştırarak kapatalım. Üzerine ayırdığımız yumurtanın sarısını sürüp dere otu serperek yağlanmış fırın tepsisine dizelim ve pişmek üzere 200 dereceye ayarladığımız fırına atalım.

Poğaçalarımızın üzeri nar gibi kızardığında pişmiş demektir.
Fırından çıkardığımızda sıcakken tepsinin üzerine temiz bir bez örtüp en azından ılınıncaya kadar bekletirsek poğaçalarımız kurumadan soğumuş olur.

Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder