3 Ağustos 2012 Cuma

Havuç topları

havuçlu toplar
Havuçlu toplar



Malzemeler:
1 Kg Havuç
1,5 paket petibör bisküvi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ezilmiş ceviz içi
1 tatlı kaşığı margarin
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı hindistan cevizi

Yapılışı:

     Lezzetli havuç toplarımız için Havuçları incecik soyarak işe başlıyoruz. Soyulmuş havuçları isterseniz rendeleyerek, isterseniz robotta çekerek ki benim tercihim robot kullanmaktan yanadır, püre kıvamına getiriyoruz
.
     Petibör bisküvileri kırarak, hatta ezerek, hatta isterseniz robotta çekerek ufalayın. robot kullanacaklara tavsiyem iyice un haline gelmeden biraz irice parçalar halinde bırakın ki yerken havucun içinde bisküvinin varlığını hissedebilesiniz.

     Bisküvilerimiz bir kenarda hazır beklerken, Püre haline gelmiş havuçları bir tencereye alıp, margarin ve toz şeker ilave ederek 15-20 dakika havuçlar suyunu çekene kadar orta ateşte pişiriyoruz. Burada bir parantez açmak istiyorum, Şekeri ilave ederken önce yarım bardak koyup, tadına bakarak gerekirse ilave etmenizi öneririm. Biliyorsunuz havuç kendinden tatlıdır zaten, buna bir de tatlı petibör bisküviler eklenecek, şeker ilavesini bunları hesaba katarak damak zevkinize göre yaparsanız daha keyifli yiyeceğiniz bir tatlı olur.

    15-20 dakika pişerek suyunu çeken havucu ocaktan alıp kenarda bekleyen ezilmiş bisküvileri, tarçın ve cevizi ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Malzemeler tamamen birbirine karıştığında eğer kıvamı top yapılacak kadar katı değilse endişelenmeyin, karışım sıcak olduğu içindir. Bunun için buzlukta 10-15 dakika bekletip tekrar karıştırdığınızda tam kıvamını aldığını göreceksiniz.

Şimdi sıra topları oluşturmakta. Ellinizi hafif yağlayıp ceviz büyüklüğünde toplar yapın, hindistan cevizine bulayın ve servis tabağına dizin. Bundan sonra ikram edilene kadar buz dolabında bekletin ki lezzetli havuç toplarımız serin ve sıkı kalsın.

Şimdi gldi sıra bu nefs topları yemeye...;)

Afiyet olsun....

havuç topları


19 yorum: