6 Ağustos 2012 Pazartesi

Peynirli poğaça


Malzemeler:
Yarım bardak ılık su,
yarım bardak ılık süt,
50 gr tereyağı,
1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ,
1 yemek kaşığı şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
20 gr maya,
1 yumurta,
ve un.

İç malzeme: Peynir, maydanoz.

Üzerine: 1 yumurtanın sarısı.

Yapılışı: Mayayı ılık suda eritin. Unu genişçe bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. Eriyen mayayı ve diğer malzemeleri ekleyerek elinize yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın, avucunuzun ortasında açıp düzleştirerek iç malzemeden koyun. Poğaça şekli verip yağlanmış tepsiye dizin. Tüm poğaçaları hazırlayıp üzerlerine yumurta sarısı sürün. Ilık bir ortamda bir süre mayalandırın. 180 C derece fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder